کنترل کلا چیز خوبی است. اگر نبود که شما تلویزیون کنترل دار نمیخریدید. با خودروتان از بیرون به سمت منزل میآیید و شدید هم باران گرفته است. اما شما نیازی ندارید که از ماشین پیاده شوید و بروید در پارکینگ را باز کنید؛ از همان داخل اتومبیل، دکمه ریموت کنترل را میزنید و جل الخالق، درهای پارکینگ روی شما باز میشوند. ناپلئون بناپارت هم درِ خانه و اصطبلش ریموت کنترل نداشت. ببین شما کی هستی؟...
شعرکنترل شده:
سرخود کجا سفت وشل میشوم
بدانم اگر کنترل میشوم؟
نه آرام چون لاک پشت ریلکس
نه درگیرباهول وهل میشوم
پس برای شما ثابت شد که کنترل چیز خوبی است. فلذا حق دارد وزیر اموراقتصادی و دارایی اگر با هدف جلوگیری از تکانههای تورمی پایان سالی،پیش پیش به فکر کنترل آن بیفتد. تا الان هم اگر توانستیم جلوی غول بی شاخ و دم تورم را بگیریم؛ راستش با همین کنترلها بوده است. الکی که نیست!
آقای سیدشمسالدین حسینی گفتند: «با توجه به این که در ماههای پایانی سال قرار داریم، باید سیاستهای مدبرانهای برای صرفهجویی اجرایی شود تا از رشد پایه پولی و در نتیجه آن افزایش تورم جلوگیری شود.» ایشان ممانعت از احتکار در بازار و همچنین پرهیز از رسانهای کردن تورم را نیز از دیگر راهکارهای لازم برای مهار تورم در فصل پایانی سال عنوان کردند.
بسته پیشنهادی:
وقتی صحبت از کنترل، آن هم کنترل گرانی و تورم در کار باشد؛ هرکسی باید به اندازه وسعش نخودی در این آش بیندازد. حالا نخود انداختنی ما چیست؟... همین راهکارهایی که در ادامه عرض میکنیم:
1ـ رسانههای باحال: همچنان که گفته آمد، رسانهها نباید کاری کنند که مردم اگر مختصر تورمی در بیرون هست، آن را در رسانه مشاهده کنند. همان که در بیرون میبینند، هفت پدرشان را کافی است. بد نیست رسانههای عزیز ـ که الهی داغشان را نبینیم ـ نمودارهایی را ترتیب بدهند که به نحوی مقتضی و مورد نظر، آمار و ارقام تورم را نزولی نشان دهند. مگر همه از نزولات آسمانی خوششان نمیآید؟ خب، گاهی نزولات زمینی هم بد نیست.
2ـ توزیع عینک: چطور شد الان بعضی تلویزیونهای سه بعدی آمده که شما به همراهش چند تا عینک مخصوص هم میگیرید که موقع تماشا بتوانید تصاویر را سه بعدی ببینید؛ خب در سایر زمینهها مثل این زمینه باید پیشرفت کرد. چه اشکالی دارد مردم موقع ملاحظه قیمت برخی اجناس و کالاها و خدمات، یک عینک ریزبینی به چشم بزنند که تورم را ریز ببینند.
3ــ استفاده از پماد: مادربزرگی داشتم که زانوهایش بدجوری دچار تورم شده بود و از بین همه مکاتب ایسمدار، به رماتیسم گرایش پیدا کرده بود. آن خدابیامرز همیشه برای کنترل تورم جفت پایش از یک پماد مخصوص ضدتورم استفاده میکرد. این کار با نظارت کیفی پدربزرگ انجام میشد. خب الان امثال این پمادها شاید روی سایر انواع تورمها نیز جواب دهد. امتحانش مجانی است. فوقش پول پمادش را هم خود ملت میدهد.
4ـ پخش آهنگهای آرامبخش: تلطیف فضای تورم خیز بازار با پخش انواع آهنگها و ملودیهای آرامبخش نیز از دیگر راهکارهای مفید و مثبت است. مثلا شرکتهای تلفن همراه میتوانند در این راستا اقدام نمایند. ساخت آهنگ انتظار «همه چی آرومه/گرونی محکومه/من چقدر خوشحالم/به خودم میبالم....» که مناسب برای زنگ انواع گوشی هم هست.